Wednesday, November 02, 2011

Charle Hebdo - Sharia Hebdo





Παλαιότερο εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Εκπρόσωποι τριών θρησκειών κραυγάζουν: Ο Chalrie Hebdo χρειάζεται φερετζέ.

Η γαλλική σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo δέχτηκε εμπρηστική επίθεση χθες στο Παρίσι (δες εδώ) αλλά και άγνωστοι κατέβασαν το site της εφημερίδας. Ο λόγος; Η εβδομαδιαία εφημερίδα είχε αποφασίσει να μετωνομάστει σε Sharia Hebdo για αυτή την εβδομάδα, για να τιμήσει τη νίκη των ισλαμιστών στην Τυνησία. Επιπλέον ονόμασε τον Μωάμεθ αρχισυντάκτη της...

Η Charlie Hebdo, διάδοχος του Hara Kiri, παραμένει αντισυμβατική, αριστερή (για την ακρίβεια αριστερίστικη και/ή αναρχική) και συχνά προκαλεί την οργή της ακρας δεξιάς (φασιστίζουσας ή ισλαμοφασιστίζουσας) αλλά και σοκάρει τις συμβατικές αξίες της γαλλικής κοινωνίας.

Ο αρχισυντάκτης Philippe Val δήλωσε στο ΒΒC, χτες: "Δεν υπάρχει πλέον η εφημερίδα. Όλος μας ο εξοπλισμός καταστράφηκε".

Το επίμαχο εξόφυλλο: "100 βουρδουλιές, αν δεν ψοφήσετε στα γέλια!"

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα προσπαθήσω να βρω και να αγοράσω έναν Charlie σήμερα, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης.

Ο Μωάμεθ απεικονίζεται λέγοντας: Είναι σκληρό να σε λατρεύουν μαλάκες.


..........03.11.2011.........

...Και η ιστορία συνεχίζεται: στη σελίδα Facebook του Charlie Hebdo εκατοντάδες μηνύματα εξτρεμιστών μουσουλμάνων επιχαίρονται την καταστροφή της εφημερίδας. (Δες: Le Monde).

H κυβερνοεπίθεση στο site της εφημερίδας πραγματοποιήθηκε από την τουρκική ομάδα Cyber-warrior, γνωστή από επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών και Αμερικάνικων ιστοτόπων στο παρελθόν, αλλά και κατά των γνωστων κυβερνοακτιβιστών Anonymous. Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει μεταξυ άλλων: "Συνεχιζετε να κακοποιείτε τον Προφήτη Μωάμεθ με αηδιαστικά και ντροπιαστικά σκίτσα, προφασιζόμενοι την ελευθερία έκφρασης."

Για την ώρα η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo φιλοξενείται από τη Liberation και έχει υποσχεθεί ότι και να γίνει να βγει τεύχος την ερχόμενη εβδομάδα! Μαζί σας, μάγκες.


................................O4.11.2011.....................................
To Facebook έκλεισε ο λογαριασμό του Charlie ύστερα από εκατοντάδες καταγγελίες πιστών μουσουλμάνων. Μάααααλιστα. Ο Charlie άνοιξε ένα blog με την wordpress.

No comments: